[...] przetworzony cukier dostarczają ci dużej ilości kalorii i praktycznie nic więcej; natomiast jarzyny takie jak ziemniaki, brokuły, szparagi itp., zawierają złożone węglowodany, bogate w różne podstawowe składniki odżywcze Owoce zawierają fruktozę, cukier kilkakrotnie słodszy od rafinowanego, jest go jednak w owocach mało, więc nie [...]
[...] kilograma tygodniowo, co jest zdrową porcją zgodnie z większością zasad żywienia. Weźmy pod uwagę trzy podstawowe rodzaje składników odżywczych diety: białko (proteiny), węglowodany i tłuszcze. >>>Białko. To, co jest konieczne do odbudowy i wzrostu mięśni. Składa się z 22 aminokwasów (właściwych cegiełek budujących komórki), z których część [...]
[...] w pierwszej kolejności głównym źródłem energii. Istotą takiej diety jest po prostu ograniczanie kalorii, jakie spożywamy. Należy pamiętać, aby głównym źródłem energii były węglowodany złożone a nie proste - te ostatnie są spalane w bardzo szybki sposób i dostarczają szybko energii ich wadą jest to, iż kiedy nasz organizm nie potrzebuje energii [...]
[...] przetworzony cukier dostarczają ci dużej ilości kalorii i praktycznie nic więcej; natomiast jarzyny takie jak ziemniaki, brokuły, szparagi itp., zawierają złożone węglowodany, bogate w różne podstawowe składniki odżywcze Owoce zawierają fruktozę, cukier kilkakrotnie słodszy od rafinowanego; jest go jednak w owocach mało, więc nie [...]
[...] przetworzony cukier dostarczają ci dużej ilości kalorii i praktycznie nic więcej; natomiast jarzyny takie jak ziemniaki, brokuły, szparagi itp., zawierają złożone węglowodany, bogate w różne podstawowe składniki odżywcze. Owoce zawierają fruktozę, cukier kilkakrotnie słodszy od rafinowanego; jest go jednak w owocach mało, więc nie są [...]
[...] przetworzony cukier dostarczają ci dużej ilości kalorii i praktycznie nic więcej; natomiast jarzyny takie jak ziemniaki, brokuły, szparagi itp., zawierają złożone węglowodany, bogate w różne podstawowe składniki odżywcze Owoce zawierają fruktozę, cukier kilkakrotnie słodszy od rafinowanego; jest go jednak w owocach mało, więc nie są [...]
Fruktoza, cukier owocowy, może być dostarczana do organizmu w formie wolnej (jest podstawowym cukrem w owocach i miodzie) oraz w formie związanej, jako składowa sacharozy. Sacharoza ulega w jelicie hydrolizie enzymatycznej, w wyniku czego powstaje glukoza i fruktoza. Fruktoza wchłania się w jelicie cienkim przy udziale swoistego dla niej [...]
[...] pochodzić ze źródeł wyodrębnionych z naturalnych artykułów roślinnych. Miód, mączka ziemniaczana, suszone owoce, produkty te zawierają od 80-100% węglowodanów. Bogate w węglowodany są produkty zbożowe (mąka, kasze, makarony, pieczywo), które zawierają od 50-80% skrobi i mogą dostarczać znacznych ilości błonnika pokarmowego. Znaczne ilości [...]
[...] dietę 'mięso + warzywa + owoce ' Na drugi dzień oceniasz formę. Lub - ucinasz np.50% z tego, co zjadłeś dzień wcześniej, ale niech to będą produkty śmieciowe i/lub ogólnie węglowodany. Jeśli leciało sporo śmieci (Junk food I słodycze) to wrzucasz je a zastępujesz prawdziwym i pożywne jedzeniem. Jeśli leciał dzień wcześniej tylko dobre [...]
[...] masę ciała? Choć większość czytelników pewnie zdaje sobie sprawę, dlaczego tak jest nie zaszkodzi i im skromne a konkretne przypomnienie. Otóż węglowodany sa dla naszego organizmu, podstawowym, łatwodostepnym źródłem energii. Dzięki nim jest stymulowany najważniejszy hormon budulcowo - anaboliczny, jakim jest [...]
[...] zaleca się celem ukształtowania masy mięśniowej. Wskazuje się tu głównie na równowagę kaloryczną między podażą, a wydatkowaniem energii. Głównym źródłem energii powinny być węglowodany. Przed wysiłkiem - złożone, w trakcie wysiłku - proste, jako łatwo dostępne dla mięśni, a po wysiłku, znów najlepiej - złożone. Przemysł bardzo szybko nadąża za [...]
Witam wszystkich. Na wstępie dziękuję firmie KAIZEN za możliwość przetestowania suplementów opatrzonych ich znakiem, członkom KAIZEN TEAM, tj. znanym Wam wszystkim dobrze - Rafałowi Borysiukowi i Jackowi Rzesiowskiemu, za pomoc przy planach dietetycznych, treningowych i suplementacyjnych, oraz sprawowanie pieczy nade mną. Wypada podziękować [...]
[...] zaleca się celem ukształtowania masy mięśniowej. Wskazuje się tu głównie na równowagę kaloryczną między podażą, a wydatkowaniem energii. Głównym źródłem energii powinny być węglowodany. Przed wysiłkiem - złożone, w trakcie wysiłku - proste, jako łatwo dostępne dla mięśni, a po wysiłku, znów najlepiej - złożone. Przemysł bardzo szybko nadąża za [...]
[...] zaleca się celem ukształtowania masy mięśniowej. Wskazuje się tu głównie na równowagę kaloryczną między podażą, a wydatkowaniem energii. Głównym źródłem energii powinny być węglowodany. Przed wysiłkiem - złożone, w trakcie wysiłku - proste, jako łatwo dostępne dla mięśni, a po wysiłku, znów najlepiej - złożone. Przemysł bardzo szybko nadąża za [...]
Przegladając pewna książke znalazłem ten plan. Sam nie gram w kosza ale pomyślałem że komuś może sie przydać. Program SUPER DUNKS II został stworzony jako kompletny program skoków pionowych, aby umożliwić ciężko trenującym koszykarzom, takim jak Ty, poprawę skoczności i szybkości w możliwie krótkim czasie. Przeznaczony był głównie dla młodych [...]
[...] (98%) stanowi kwas palmitynowy. Zastanawiające W obliczu takich informacji paradoksalne stają się zalecenia lekarzy i dietetyków, którzy przez dekady zalecali diety bogate w węglowodany złożone a ubogie w tłuszcze nasycone. Diety takie to nic innego jak dostarczyciele glukozy, która w sposób bardzo prosty jest zamieniana w tłuszcz nasycony. [...]
[...] zastępujące „normalne" jedzenie, a jedynie wspomagające dietę. Zacznijmy od zmian wydatku energetycznego w wysiłku. Podstawowym substratem energetycznym organizmu są węglowodany. Występują w dwóch postaciach zapasowych: „szybki zapas" zgromadzony jest w wątrobie i uruchamiany natychmiast po zwiększeniu zapotrzebowania energetycznego oraz [...]
Wszystko o węglowodanach. 1. Czym są węglowodany? Węglowodany ( nazywane też cukrami, bądź sacharydami) są organicznymi związkami chemicznymi składającymi się z atomów węgla, wodoru i tlenu, stąd właśnie pochodzi ich nazwa. Znajdują się we wszystkich powszechnie występujących roślinach: zbożach, ziemniakach, roślinach strączkowych, owocach, a [...]
[...] kaloryczne o około 24% w tym ze mikroskłądniki rozkładać się będą w sposób następujący; 2,2g białka na kilogram masy ciała, 25% diety to tłuszcze, resztę zapewniają węglowodany. Oczywiście to tylko ogólny zarys który musimy zmieniać w zalezności od efektów diety. Gdy zauważymy zbyt duże przyrosty tkanki tłuszczowej powinniśmy ograniczać [...]
[...] czas oraz składniki pokarmowe. W odniesieniu do manipulacji, cykle składają się z węglowodanów i kalorii, które zmieniają się na przestrzeni dni. Podczas cyklu węglowodany/kalorie wstawiasz w dni tygodnia, które bazują na treningu. Dni z wyższą wartością węglowodanów są równocześnie dniami z wyższym poziomem kalorii. Wierzę, że [...]